Ontbijtpizza

Voor 1 ontbijtpizza

– 0,5 banaan
– 50 gram havermout
– 1 ei
– 1 eetlepel lijnzaad
– Kaneel

Topping

– Lactosevrije kwark
– Frambozen
– Aardbeien
– Blauwe bessen
– Cacao nibs

– Geen airfryer? verwarm dan de oven voor op 180 graden.
– Prak de halve banaan fijn met een vork.
– Meng de geprakte banaan met het ei en de havermout.
– Voeg het lijnzaad en een beetje kaneel toe en meng nogmaals.
– Neem een stukje bakpapier, doe het beslag erop en maak er een pizzabodem van.
– Bak de pizzabodem in de airfryer op 180 graden, ongeveer 8 minuten. Of in de voorverwarmde oven ongeveer 20 minuten.
– Laat de pizzabodem iets afkoelen.
– Snijd 2 a 3 aardbeien in stukjes.
– Besmeer de ontbijtpizza met een laagje lactosevrije kwark en verdeel hierover het fruit en wat cacao nibs.

Smakelijk eten!

Weetje: Cacao nibs zijn kleine stukjes rauwe chocolade. Het behoort tot de superfoods, het is namelijk een bron van vitamines, vezels en essentiƫle vetzuren.

Ontbijtpizza

Heb jij deze ontbijtpizza gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *