Ontbijtpizza (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Voor 1 ontbijtpizza

Ingrediënten

  • 50 gram havermout
  • 0,5 banaan
  • 1 ei
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • Kaneel

Topping

Ingrediënten

  • Lactosevrije kwark
  • Aardbeien (stuk of 3)
  • Blauwe bessen (stuk of 15)
  • Cacaonibs

Bereidingswijze

  1. Geen airfryer? Verwarm dan de oven voor op 180 graden.
  2. Prak de halve banaan fijn met een vork.
  3. Meng de banaan met de havermout, het ei, een eetlepel lijnzaad en een beetje kaneel.
  4. Pak een stukje bakpapier en schep het beslag voor de ontbtijtpizza erop. Druk het beslag met de achterkant van een vork wat plat en maak er zoveel mogelijk een ronde vorm van.
  5. Bak de ontbijtpizza nu in de airfryer 8 minuten op 180 graden of in de voorverwarmde oven zo´n 20 minuten.
  6. Laat de pizzabodem na het bakken iets afkoelen en snijd ondertussen de aardbeien in kleine stukjes.
  7. Besmeer de ontbijtpizza met een laagje lactosevrije kwark en verdeel vervolgens de stukjes aardbei, blauwe bessen en wat cacao nibs over de ontbijtpizza.

Smakelijk eten!


Heb jij deze ontbijtpizza gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*