Ontbijtmuffins met yoghurt

Voor 12 muffins

– 300 ml lactosevrije yoghurt
– 250 gram havermout
– 2 eieren
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 eetlepels zonnebloemolie
– 1,5 eetlepel ahornsiroop
– 80 gram blauwe bessen
– 80 gram frambozen

– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Meng de lactosevrije yoghurt met de eieren, zonnebloemolie en ahornsiroop.
– Meng de havermout met het bakpoeder, en meng het dan door het mengsel van de lactosevrije yoghurt.
– Doe de blauwe bessen en frambozen erbij, en spatel deze er voorzichtig door.
– Verdeel het mengsel over een muffinvorm of 12 losse muffinvormpjes.
– Bak de muffins vervolgens zo´n 35 a 40 minuten in de oven.

Bewaar de muffins in de koelkast, of vries ze in.

Smakelijk eten!

Weetje: Een muffin is een licht gezoet klein broodje of cakeje. Gewoonlijk worden ze gegeten bij het ontbijt of bij de thee. Muffins bevatten geen boter, maar olie. Ze worden gemaakt door de droge bestanddelen te mengen met de vochtige. De muffin komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. Er zijn zeer veel varianten muffins.

Ontbijtmuffins met yoghurtHeb jij deze ontbijtmuffins met yoghurt gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *