Ontbijtcake met banaan, noten en rozijnen (low FODMAP, glutenvrij en lactosevrij)

Voor een bakvorm van 30 cm

Ingrediënten

  • 250 gram Schär Mix it! Universal
  • 125 gram ongezouten notenmix (bijvoorbeeld amandelen, hazelnoten, paranoten en walnoten)
  • 60 gram rozijnen
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 50 ml ahornsiroop
  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Wel de rozijnen zo´n 10 minuten in een schaaltje warm water en laat ze vervolgens uitlekken.
  3. Hak de noten in stukjes.
  4. Prak de bananen fijn met een vork.
  5. Meng de fijngeprakte bananen met de eieren, zonnebloemolie, ahornsiroop en kaneel.
  6. Meng de Schär Mix It! Universal met het bakpoeder.
  7. Voeg nu het ´droge´ mengsel toe aan het ´natte´ mengsel en meng het geheel goed.
  8. Als laatste meng je ook de noten (houd een handje noten nog even apart) en de rozijnen goed door het beslag.
  9. Bekleed een bakvorm met bakpapier, doe het beslag in de vorm en bestrooi het beslag met de overgebleven noten.
  10. Bak de ontbijtcake met banaan, noten en rozijnen in 55 à 60 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Smakelijk eten!

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Schär.

Heb jij deze ontbijtcake met banaan, noten en rozijnen gemaakt? Laat het hieronder weten in een reactie. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten en @schaerglutenvrij_nl op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*