Notenkoek

Voor een bakvorm van 30 cm

– 150 gram havermeel (havermout fijnmalen in een keukenmachine)
– 150 gram boekweitmeel
– 100 gram rijstmeel
– 40 gram walnoten + wat extra
– 40 gram pecannoten + wat extra
– 40 gram amandelen + wat extra
– 40 gram hazelnoten + wat extra
– 300 ml lactosevrije/plantaardige melk
– 2 eieren
– 4 eetlepels stroop
– 3 eetlepels ahornsiroop
– 2 eetlepels kaneel
– 2 eetlepels koek- en speculaaskruiden
– 2 theelepels bakpoeder

– Verwarm de oven voor op 160 graden.
– Breek/snijd van de 4 soorten noten 40 gram in stukjes.
– Meng in een kom het havermeel, boekweitmeel, rijstmeel, kaneel, koek- en speculaaskruiden en het bakpoeder door elkaar.
– Meng in een andere kom de melk, eieren, stroop en ahornsiroop door elkaar.
– Meng nu de mix van de droge ingrediĆ«nten beetje bij beetje door de natte ingrediĆ«nten.
– Doe nu de stukjes noten bij het beslag en roer deze er door.
– Bekleed een bakvorm met bakpapier en doe het beslag in de vorm.
– Breek/snijd nu nog wat van de 4 soorten noten fijn, en verdeel deze over het beslag (druk zachtjes aan).
– Bak de notenkoek nu in ongeveer 60 minuten in de oven gaar.

Notenkoek

Smakelijk eten!

Deze notenkoek kan je ook (in plakjes) invriezen.

Weetje: Hazelnoten zijn de vruchten van de hazelaar. Hazelnoten behoren tot de allergezondste noten die er zijn. Er zitten veel vitaminen en mineralen in.

NotenkoekHeb jij deze notenkoek gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

2 thoughts on “Notenkoek

  1. Tjitske Beantwoorden

    Notenkoek heeft een goede structuur. Ik mis persoonlijk een beetje zoetigheid. Denk dat ik vokgende x iets meer stroop probeer. Maar smaakt zo ook goed, ga hem zeker nog een x maken

    1. gevoeligebuikrecepten Beantwoorden

      Hallo Tjitske,

      Bedankt voor je berichtje, en wat leuk dat je deze notenkoek hebt gemaakt!
      Iets zoeter kan inderdaad door het toevoegen van nog wat extra stroop en/of ahornsiroop.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *