Nieuws

Shakshuka met spinazie (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Shakshuka met spinazie (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Shakshuka voor 2 personen – 400 gram spinazie – 1 rode paprika – 1 groene paprika – 70 gram tomatenpuree – 400 gram tomatenblokjes – 4 eieren – 1 eetlepel Ras el hanout kruiden – Peper – Verse peterselie – Snijd de paprika in kleine…

Naan (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Naan (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Voor 6 stuks naan – 360 gram glutenvrije zelfrijzend bakmeel – 225 gram lactosevrije yoghurt – 50 ml water – Snufje zout Voor de topping – Klontje boter – Beetje gemalen zeezout – Wat verse fijngesneden peterselie – Meng de yoghurt, water en een snufje…

Mijn eerste samenwerking

Mijn eerste samenwerking

Een tijd geleden ben ik door Schär benaderd voor een samenwerking. Mijn eerste bijdrage aan deze samenwerking, het informatieve artikel ‘Low FODMAP dieet en glutenvrij dieet: hoe zit het nou precies? staat nu online! Tevens lees je in dit artikel hoe je mee kunt doen aan een leuke winactie!

Wat een samenwerking precies inhoudt kan je hier lezen.

Veel leesplezier en heb je nog vragen stel ze gerust! Dit kan door een reactie te plaatsen onder het artikel of door gebruik te maken van het contactformulier.

Ook ben ik te bereiken via social media, volg je mij daar al?
Facebook
Instagram

Maaltijdsalade met kipfilet (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Maaltijdsalade met kipfilet (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Maaltijdsalade met kipfilet voor 1 persoon – 100 gram gemengde ijsbergsla – 1 kipfilet – Kipkruiden – 4 cherrytomaten – 1/4 komkommer – 1 ei – Parmezaanse kaas snippers Voor de croutons – 1 plak glutenvrij (bruin) brood – Olijfolie – Provençaalse kruiden – Peper…

Shoarma maaltijdsalade (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Shoarma maaltijdsalade (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Shoarma maaltijdsalade voor 1 persoon – 150-200 gram fijngesneden kipdijfilet – 60 gram Romaine sla – 1/4 komkommer – 1/4 rode paprika – 4 cherrytomaten – 4 radijsjes – Shoarmakruiden Eventueel serveren met een glutenvrij (afbak)broodje. Voor de dressing – 2 eetlepels lactosevrije yoghurt –…

Pasta ovenschotel met broccoli (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Pasta ovenschotel met broccoli (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Pasta ovenschotel met broccoli voor 3 à 4 personen

– 400 gram broccoliroosjes
– 260 gram glutenvrije pasta (fusilli of penne)
– 200 gram hamreepjes
– 125 gram champignons (fodmap? gebruik champignons uit blik, 110 gram is low fodmap)
– 100 gram geraspte kaas
– 250 ml lactosevrije kookroom
– 1 rode paprika
– 1 ei
– Peper

– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking al dente.
– Snijd de paprika in blokjes.
– Kook de broccoliroosjes in ongeveer 8 minuten gaar.
– Verhit een scheutje olie in een wok/koekenpan en bak hierin de hamreepjes 3 minuten.
– Voeg de champignons en paprika toe, naar smaak wat peper, en bak het geheel al omscheppend nog 4 minuten.
– Snijd eventueel de broccoliroosjes nog iets kleiner, voeg dit dan samen met de pasta toe aan de hamreepjes en groenten en meng dan de geraspte kaas er goed door.
– Vet een ovenschaal in en doe daarna de pasta in de schaal.
– Maak een saus door de lactosevrije kookroom, het ei en wat peper door elkaar te klutsen.
– Schenk de saus over de pasta.
– Zet de pasta ovenschotel met broccoli nu zo´n 25 minuten in de oven.

Smakelijk eten!

Weetje: Een champignon is een eetbare paddenstoel (schimmel). Je hebt o.a. de witte champignon, kastanjechampignons en portobello´s. Champigons zijn erg gezond. Zelfs voor groente, bevatten ze zeer weinig calorieën. Ze bevatten veel vitamines en mineralen. Ze bevatten vooral veel vitamine B2, kalium en fosfor.


Heb jij deze pasta ovenschotel met broccoli gemaakt? laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Cheeseburger maaltijdsalade (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Cheeseburger maaltijdsalade (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Cheeseburger maaltijdsalade voor 1 persoon – 60 gram sla (bijv. gemengde salade) – 6 zoetzure cocktail augurken – 4 cherrytomaten – 4 plakken ontbijtspek (uitgebakken gekocht of zelf uitbakken) – 1/4 komkommer – 1 hamburger – 1 ei – 1 plak cheddarkaas Voor de dressing…

Rösti pizza (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Rösti pizza (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Met onderstaand recept kan je 4 bodems (1 per persoon) maken. Ik was er voor ons 2 nodig. Zelf heb ik ze wel alle 4 afgebakken en daarna 2 in de vriezer gedaan. Voor de bodem (4 stuks) – 750 gram rösti (gekocht of zelf…

Rösti pizza (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Met onderstaand recept kan je 4 bodems (1 per persoon) maken. Ik was er voor ons 2 nodig. Zelf heb ik ze wel alle 4 afgebakken en daarna 2 in de vriezer gedaan.

Voor de bodem (4 stuks)
– 750 gram rösti (gekocht of zelf aardappelen raspen)
– 6 eieren
– 60 gram glutenvrije bloem
– 2 theelepels oregano
– 2 theelepels majoraan
– Peper

Voor de topping (voor 4 rösti pizza’s)
– 400 gram lactosevrije roomkaas
– 12 cherrytomaten
– 7 a 8 plakken Parmaham
– 5 a 6 theelepels basilicum kruidenpasta
– 4 handjes rucola

– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Ga je zelf zelf aardappelen raspen tot rösti? Schil dan de aardappelen en rasp de aardappelen dan met een grove rasp. Begin met het maken van de rösti pizzabodems, dit gaat als volgt. Doe de rösti in een ruime kom en voeg dan de eieren en de bloem toe. Meng dit goed door elkaar. Voeg daarna de kruiden toe en meng deze er ook goed door. Leg op 2 bakplaten een vel bakpapier. Schep 1/4 van het beslag voor de rösti pizzabodems op een bakblik. Druk dit met de achterkant van een vork goed aan, en maak er zoveel mogelijk een ronde vorm van. Doe dit nu ook met de rest van het beslag, zodat je 4 pizzabodems krijgt. Bak de rösti pizzabodems nu in zo’n 20 a 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Ga ondertussen verder met de topping, zie hieronder.
– Meng in een schaaltje de lactosevrije roomkaas en de basilicum kruidenpasta door elkaar. Snijd de cherrytomaten in plakjes en scheur de Parmaham in stukjes.
– Laat de rösti pizzabodems als deze gaar zijn even kort iets afkoelen. Smeer er dan een laag van de basilicum roomkaas op. Verdeel over de roomkaas de plakjes cherrytomaten, de stukjes Parmaham en maak de rösti pizza af met een handje rucola.

rosti-pizzabodem
Smakelijk eten!

Weetje: Rösti is een nationaal gerecht van Zwitserland. Rösti is geraspte aardappel die meestal als een ronde koek wordt gebakken. In de rösti koek kunnen ook spekjes, ui, kaas of appel worden verwerkt. Oorspronkelijk aten de boeren uit de omgeving van Bern dit als ontbijt.

rosti-pizza-low-fodmap-glutenvrij-en-lactosevrij
Heb jij deze rösti pizza gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Pasta ovenschotel met spinazie en ei (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Pasta ovenschotel met spinazie en ei (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Pasta ovenschotel met spinazie voor 3 à 4 personen – 600 gram verse spinazie (low fodmap tot 150 gram per persoon) – 400 gram tomatenblokjes – 300 gram (runder) gehakt – 225 gram glutenvrije pasta (bijv. penne) – 40 gram geraspte Parmezaanze kaas – Ei…

Pasta ovenschotel met spinazie en ei (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Voor 3 a 4 personen – 600 gram verse spinazie (low fodmap tot 150 gram per persoon) – 400 gram tomatenblokjes – 300 gram (runder) gehakt – 225 gram glutenvrije pasta (bijv. penne) – 40 gram geraspte Parmezaanze kaas – Ei (1 per persoon) –…

Spinazie ei wrap (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Spinazie ei wrap (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Spinazie ei wrap voor 1 persoon

– 3 eieren
– 1,5 eetlepel amandelmeel
– 2 flinke handen verse spinazie
– Peper
– Lactosevrije hüttenkäse
– Serranoham (ongeveer 3 plakken)
– Cherrytomaten (ongeveer 4 stuks)
– Alfalfa
– Pijnboompitten

– Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de spinazie kort (totdat het is geslonken).
– Kluts de eieren met het amandelmeel en wat peper.
– Verdeel de spinazie over de bodem van de koekenpan en schenk het eimengsel erover.
– Bak de ei wrap op middelhoog vuur, totdat deze aan beide kanten gaar is.
– Laat de wrap iets afkoelen en snijd ondertussen de cherrytomaten in plakjes.
– Verdeel de serranoham over de ei wrap.
– Verdeel over het midden van de wrap wat lactosevrije hüttenkäse, en verdeel hierover de plakjes cherrytomaten, wat alfalfa en wat pijnboompitten.
– Vouw de ei wrap nu dicht en doe er eventueel een prikker in.

Kan ook prima als diner worden gegeten, eventueel met nog wat salade.

Smakelijk eten!

Weetje: Hüttenkäse of cottage cheese is een frisse kwarkachtige kaassoort en het heeft een korrelige structuur. Het is arm aan vetten en koolhydraten, maar rijk aan eiwitten.


Heb jij deze spinazie ei wrap gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.