Nasi goreng

Voor 4 personen

– 250 gram (zilvervlies)rijst
– 350 gram nasi/bami vlees
– 1 rode paprika
– Bosui (groene gedeelte)
– 125 gram taugé
– 3 eetlepels stroop
– 4 eieren
– 0.5 theelepel chilipoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 2 theelepels paprikapoeder
– 2 theelepels gember
– 2 theelepels kerrie

– Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
– Snijd de groenten en snijd eventueel het vlees wat kleiner.
– Verhit een scheutje olie in een wok/koekenpan en bak hierin het vlees.
– Voeg de paprika en bosui toe en bak dit zo’n 3 minuten mee.
– Voeg de kruiden en de stroop toe en meng dit goed door elkaar.
– Voeg de taugé, en na 2 minuten ook de rijst toe en meng dit goed door elkaar.
– Kluts de eieren met wat peper.
– Schep de nasi vanuit het midden wat opzij, zodat de bodem van de pan zichtbaar is.
– Schenk hierin de geklutste eieren, laat ze al roerend stollen en roer na zo’n 3 minuten alles goed door elkaar.

Lekker met wat kroepoek

Smakelijk eten!

Weetje: De naam nasi goreng komt uit het Indonesische en Maleisische taalgebied. Nasi betekent gekookte rijst en goreng betekent gebakken. Het wordt in Indonesië gezien als nationaal gerecht. In Nederland wordt meestal kortweg het woord nasi gebruikt.

Nasi

Heb jij deze nasi goreng gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *