Nasi (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Nasi voor 4 personen

Ingrediënten

  • 350 gram nasivlees
  • 250 gram (zilvervlies)rijst
  • 200 gram spitskool
  • 125 gram taugé
  • 1 rode paprika
  • Bosui (fodmap –> alleen het groene gedeelte)
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels stroop
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 theelepel laos
  • 0,5 theelepel chilipoeder

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snijd de groenten fijn en snijd eventueel het vlees wat kleiner.
  3. Verhit een scheutje olie in een wok/koekenpan en bak hierin het vlees in zo´n 7 minuten gaar en bruin.
  4. Voeg de spitskool, paprika en bosui toe en bak dit zo’n 5 minuten mee.
  5. Voeg de kruiden en de stroop toe en meng dit goed door elkaar.
  6. Voeg de taugé en na 2 minuten ook de rijst toe en meng dit goed door elkaar.
  7. Kluts de eieren met wat peper.
  8. Schep de nasi vanuit het midden wat opzij, zodat de bodem van de pan zichtbaar is.
  9. Schenk hierin de geklutste eieren, laat ze al roerend stollen en roer na zo’n 3 minuten alles goed door elkaar.

Lekker met wat kroepoek

Smakelijk eten!


Heb jij deze nasi gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*