Naan (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Naan (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Voor 6 stuks naan

– 360 gram glutenvrije zelfrijzend bakmeel
– 225 gram lactosevrije yoghurt
– 50 ml water
– Snufje zout

Voor de topping
– Klontje boter
– Beetje gemalen zeezout
– Wat verse fijngesneden peterselie

– Meng de yoghurt, water en een snufje zout door elkaar.
– Voeg daarna beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe en kneed het geheel tot een soepel deeg.
– Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken.
– Vorm van elk stukje deeg een naan door ze goed plat (circa 0,5 cm) te drukken in ovaal vorm.
– Pak nu een koekenpan en verwarm deze met een heel klein beetje zonnebloemolie.
– Als de pan goed heet is leg je er een naan in (of meerdere als dit past). Bak de naan zo´n 3 minuten per kant, totdat ze mooi goudbruin zijn.
– Smelt in de magnetron of in een pannetje een klontje boter. Meng hier vervolgens een beetje gemalen zeezout en wat verse fijngesneden peterselie door. Besmeer hiermee de nog warme naan.

Smakelijk eten!

Weetje: Naan is het belangrijkste bijgerecht bij de maaltijden in Centraal- en Zuid-Azië. In de traditionele Indiase keuken, wordt naan vaak gebruikt als een soort lepel om andere gerechten mee op te scheppen.


Heb jij deze naan gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *