Naan (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Voor 6 stuks naan

Ingrediënten

  • 360 gram glutenvrije zelfrijzend bakmeel
  • 225 gram lactosevrije yoghurt
  • 50 ml water
  • Snufje zout

Topping

Ingrediënten

  • Klontje boter
  • Beetje gemalen zeezout
  • Wat verse fijngesneden peterselie

Bereidingswijze

  1. Meng de yoghurt, water en een snufje zout door elkaar.
  2. Voeg daarna beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe en kneed het geheel tot een soepel deeg.
  3. Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken.
  4. Vorm van elk stukje deeg een naan door ze goed plat (circa 0,5 cm) te drukken in ovaal vorm.
  5. Pak nu een koekenpan en verwarm deze met een heel klein beetje zonnebloemolie.
  6. Als de pan goed heet is leg je er een naan in (of meerdere als dit past). Bak de naan zo´n 3 minuten per kant, totdat ze mooi goudbruin zijn.
  7. Smelt in de magnetron of in een pannetje een klontje boter. Meng hier vervolgens een beetje gemalen zeezout en wat verse fijngesneden peterselie door. Besmeer hiermee de nog warme naan.

Smakelijk eten!


Heb jij deze naan gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

2 Comments

  1. Hmm dit is een super recept voor naan! Ook lekker om mee te dippen in hummus.

    • gevoelige buik recepten

      Jaa heerlijk hè! Vond het ook gezellig dat we ze laatst samen gemaakt hebben. En er daarna natuurlijk van te smullen 😉

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*