Muffins met aardbeien en vanille (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Voor 12 muffins met aardbeien en vanille

Ingrediënten

  • 300 gram glutenvrije bloem
  • 225 gram aardbeien
  • 110 gram kristalsuiker
  • 200 ml lactosevrije melk
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 4 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels vanille aroma
  • 2 eieren
  • Snufje zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden, en zet een muffinbakvorm of 12 losse muffinvormpjes klaar op een bakblik.
  2. Was voorzichtig de aardbeien en snijd ze daarna in kleine stukjes.
  3. Meng in een kom de glutenvrije bloem, kristalsuiker, bakpoeder en een snufje zout door elkaar.
  4. Pak nog een kom en klop met een garde hierin de melk, zonnebloemolie, eieren en de vanille aroma door elkaar.
  5. Voeg nu beetje bij beetje het ‘droge’ mengsel toe aan het ‘natte’ mengsel, en meng dit er in een paar slagen door.
  6. Voeg de stukjes aardbeien toe en meng ze kort door het beslag.
  7. Vul nu de muffinbakvorm/muffinvormpjes met het muffinbeslag.
  8. Bak de muffins met aardbeien en vanille in zo’n 25 minuten gaar. Zet de oven uit en de ovendeur half open en laat de muffins nog 5 à 10 minuten staan. Haal ze daarna uit de oven en laat verder afkoelen.

Smakelijk eten!


Heb jij deze muffins met aardbeien en vanille gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*