Muffins met aardbeien en vanille (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Voor 12 muffins met aardbeien en vanille

– 300 gram glutenvrije bloem
– 225 gram aardbeien
– 110 gram kristalsuiker
– 200 ml lactosevrije melk
– 100 ml zonnebloemolie
– 4 theelepels bakpoeder
– 2 theelepels vanille aroma
– 2 eieren
– Snufje zout

– Verwarm de oven voor op 200 graden, en zet een muffinbakvorm of 12 losse muffinvormpjes klaar op een bakblik.
– Was voorzichtig de aardbeien en snijd ze daarna in kleine stukjes.
– Meng in een kom de glutenvrije bloem, kristalsuiker, bakpoeder en een snufje zout door elkaar.
– Pak nog een kom en klop met een garde hierin de melk, zonnebloemolie, eieren en de vanille aroma door elkaar.
– Voeg nu beetje bij beetje het ‘droge’ mengsel toe aan het ‘natte’ mengsel, en meng dit er in een paar slagen door.
– Voeg de stukjes aardbeien toe en meng ze kort door het beslag.
– Vul nu de muffinbakvorm/muffinvormpjes met het muffinbeslag.
– Bak de muffins met aardbeien en vanille in zo’n 25 minuten gaar. Zet de oven uit en de ovendeur half open en laat de muffins nog 5 a 10 minuten staan. Haal ze daarna uit de oven en laat verder afkoelen.

Smakelijk eten!

Weetje: Aardbeien bevatten weinig calorie├źn en veel vitamine C. De aardbei wordt in Nederland veel gegeten, ze staan op de vijfde plek van meest gegeten fruitsoorten. Aardbeien worden ook wel zomerkoninkjes genoemd.

muffins-met-aardbeien-en-vanille-low-fodmap-glutenvrij-en-lactosevrij Heb jij deze muffins met aardbeien en vanille gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *