Moussaka

Voor 4 a 5 personen

– 800 gram aardappelschijfjes
– 500 gram (runder)gehakt
– 2 aubergines
– 400 gram tomatenblokjes
– 200 ml lactosevrije yoghurt
– 2 eieren
– Peper
– 2 theelepels kaneel
– 1 eetlepel oregano
– Geraspte kaas

Moussaka

– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Doe het gehakt in een pan en bak dit gaar.
– Was de aubergines en snijd ze in plakken.
– Verhit een koekenpan of grillplaat met een beetje olijfolie en grill de aubergines aan beide kanten.
– Doe de tomatenblokjes bij het gehakt en voeg de kaneel en oregano toe. Laat de saus een paar minuten zachtjes pruttelen.
– Maak een saus van de yoghurt, eieren en een beetje peper.
– Vet een ovenschaal in.
– Doe een dun laagje van de saus in de schaal, leg daarop wat plakken aubergine en op de aubergine een laag aardappelschijfjes.
– Herhaal deze stappen en zorg ervoor dat je eindigt met een laag aardappelschijfjes.
– Schenk de saus over de aardappelschijfjes en strooi hier vervolgens wat geraspte kaas over.
– Zet de moussaka nu zo’n 30 minuten in de oven.

Griekse salade

Lekker om te serveren met een Griekse salade.

– Cherrytomaten
– Komkommer
– Olijven
– Witte kaasblokjes
– Olijfolie
– Witte wijnazijn
– Peper
– Oregano

– Snijd de cherrytomaten komkommer en olijven in stukjes.
– Doe de witte kaasblokjes erbij.
– Voeg 1 eetlepel witte wijnazijn, een flinke scheut olijfolie, peper en oregano toe en roer goed door.

Smakelijk eten!

Weetje: Moussaka is een Grieks gerecht op basis van aubergine. Aubergines bevatten niet erg veel vitaminen, maar wel erg veel vezels en andere belangrijke antioxidanten. En hebben een milde, vrijwel neutrale smaak.

Moussaka

Heb jij deze moussaka gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *