Moussaka (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij

Moussaka voor 4 à 5 personen

Ingrediënten

  • 800 gram aardappelschijfjes
  • 500 gram (runder)gehakt
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 2 aubergines (low fodmap tot 75 gram)
  • 200 ml lactosevrije yoghurt
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel oregano
  • 2 theelepels kaneel
  • Peper
  • Geraspte kaas


Moussaka

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe het gehakt in een pan en bak dit gaar.
  3. Was de aubergines en snijd ze in plakken.
  4. Verhit een koekenpan of grillplaat met een beetje olijfolie en grill de aubergines aan beide kanten.
  5. Doe de tomatenblokjes bij het gehakt en voeg de kaneel en oregano toe. Laat de saus een paar minuten zachtjes pruttelen.
  6. Maak een saus van de yoghurt, eieren en een beetje peper.
  7. Vet een ovenschaal in.
  8. Doe een dun laagje van de saus in de schaal, leg daarop wat plakken aubergine en op de aubergine een laag aardappelschijfjes.
  9. Herhaal deze stappen en zorg ervoor dat je eindigt met een laag aardappelschijfjes.
  10. Schenk de saus over de aardappelschijfjes en strooi hier vervolgens wat geraspte kaas over.
  11. Zet de moussaka nu zo’n 30 minuten in de oven.

Griekse salade
Lekker om te serveren met een Griekse salade

Ingrediënten

  • Cherrytomaten
  • Komkommer
  • Olijven
  • Witte kaasblokjes
  • Olijfolie
  •  Witte wijnazijn
  • Peper
  •  Oregano

Bereidingswijze

  1.  Snijd de cherrytomaten komkommer en olijven in stukjes
  2.  Doe de witte kaasblokjes erbij.
  3.  Voeg 1 eetlepel witte wijnazijn, een flinke scheut olijfolie, peper en oregano toe en roer goed door.

Smakelijk eten!

Moussaka
Heb jij deze moussaka gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*