Mosterdsoep (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Voor 6 kommen mosterdsoep

Ingrediënten

  • 125 gram spekblokjes of spekreepjes
  • 120 gram prei + een beetje extra voor de garnering (fodmap? –> alleen het groene gedeelte
  • 4 eetlepels grove (Groninger) mosterd
  • 3 à 4 kleine aardappelen
  • 1,5 liter kippenbouillon (2 kippenbouillonblokjes)
  • Scheutje olijfolie

Bereidingswijze

  1. Snijd de prei fijn, schil de aardappelen en snijd ze in wat kleinere stukken.
  2. Breng 1,5 liter water aan de kook en los hier 2 kippenbouillonblokjes in op.
  3. Verhit een scheutje olie in een pan en bak hierin 120 gram prei en de (Groninger) mosterd 3 minuten.
  4. Doe nu de aardappelen en de bouillon erbij en laat het geheel 15 minuten zachtjes koken.
  5. Bak de spekblokjes/spekreepjes in een koekenpan zonder boter/olie zachtjes zo´n 5 minuten.
  6. Pureer na 15 minuten de mosterdsoep met een staafmixer of blender.
  7. Serveer de mosterdsoep met nog wat fijngesneden rauwe prei en de gebakken spekjes.

Smakelijk eten!

Heb jij deze mosterdsoep gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*