Milano broodjes (low FODMAP, glutenvrij en lactosevrij)

Voor 8 Milano broodjes

Ingrediënten

  • 500 gram glutenvrije bloem
  • 300 ml lauwwarm water
  • 1 rode paprika
  • 1 ui (low FODMAP? gebruik dan het groen van bosui)
  • 1 zakje instant gist (7 gram)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels gedroogde basilicum
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 2 theelepels gedroogde rozemarijn
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • 1 theelepel zout
  • Maanzaad
  • Sesamzaad

Bereidingswijze

  1. Snijd de paprika in kleine blokjes en snijd ook de ui/bosui fijn.
  2. Doe de bloem, lauwwarme water, gist, zout, suiker en de olijfolie in een kom en kneed dit tot een soepel deeg.
  3. Voeg de gedroogde kruiden en de paprika en ui toe, kneed dit door het deeg en vorm dan een bal van het deeg.
  4. Leg het deeg in een licht ingevette kom en draai de bal dan om (zodat ook op de bovenkant wat olie zit). Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg op een warme tochtvrije plaats een uur rijzen.
  5. Vorm nu van het deeg 8 ovalen broodjes en laat ze op een bakplaat onder plastic folie nu nog 30 minuten rijzen. Zet onderin de oven een braadslede (of ovenbestendige schaal) met water. Terwijl de broodjes voor de laatste keer rijzen, verwarm je alvast de oven voor op 250 graden (met de braadslede/schaal water).
  6. Bestrijk de bovenkant van de broodjes met een beetje water en verdeel er dan wat maanzaad en sesamzaad over.
  7. Bak de broodjes in zo’n 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven (met de braadslede/schaal water, dit zorgt voor stoom, waardoor de broodjes lekker knapperig worden).

Smakelijk eten!

Heb jij deze Milano broodjes gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*