Maaltijdsalade met krokante kip (low FODMAP, glutenvrij en lactosevrij)

Maaltijdsalade met krokante kip voor 1 persoon

Krokante kip

Ingrediënten

  • 80 – 100 gram kipfilet
  • 35 gram cornflakes
  • 1 ei
  • 1 eetlepel glutenvrije bloem
  • Peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maak de cornflakes wat fijner (kort in een keukenmachine of doe de cornflakes in een zakje en druk de cornflakes fijn).
  3. Snijd de kipfilet in blokjes.
  4. Kluts het ei met wat peper.
  5. Haal nu de blokjes kipfilet achtereenvolgens eerst door de bloem, dan door het geklutste ei en dan door de cornflakes.
  6. Leg de stukjes kipfilet op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze gaar en krokant in zo’n 25 minuten.

Dressing

Ingrediënten

  • 3 eetlepels lactosevrije yoghurt
  • 0,5 eetlepel olijfolie
  • 0,5 eetlepel verse fijngesneden peterselie
  • 1 theelepel mosterd

Bereidingswijze

  1. Meng bovenstaande 4 ingrediënten tot een dressing.

Salade

Ingrediënten

  • 40 gram gemengde salade
  • 4 à 5 cherrytomaten
  • 2 à 3 repen uitgebakken spek
  • 1/4 rode paprika
  • 1/5 komkommer
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaasflakes

Bereidingswijze

  1. Snijd de cherrytomaten in vieren en het spek en de paprika en komkommer in stukjes.
  2. Doe de gemengde sla op een bord en verdeel hierover de cherrytomaten, spek, paprika, komkommer en de Parmezaanse kaasflakes.
  3. Leg de krokante kip erop en serveer de maaltijdsalade met de dressing.

Smakelijk eten!

Heb jij deze maaltijdsalade met krokante kip gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*