Lasagne (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Lasagne voor 4 à 5 personen

Ingrediënten

  • 800 gram tomatenblokjes
  • 400 gram (runder)gehakt
  • 70 gram tomatenpuree
  • 9 glutenvrije lasagnebladen
  • 1 kleine courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 prei (fodmap –> alleen het groene gedeelte)
  • 2 wortels
  • 2 eetlepels Provençaalse kruiden
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Peper
  • Geraspte kaas


Bechamelsaus

Ingrediënten

  • 400 ml lactosevrije/plantaardige melk
  • 30 gram boter
  • 6 eetlepels glutenvrije bloem
  • Peper
  • Nootmuskaat

Bereidingswijze

  1. Snijd de groenten fijn.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Rul het gehakt met een theelepel paprikapoeder en wat peper.
  4. Voeg de wortel toe aan het gehakt en bak dit 3 minuten mee.
  5. Voeg nu ook de overige groenten toe en bak dit nog zo’n 5 minuten.
  6. Doe de tomatenpuree, tomatenblokjes en de Provençaalse kruiden erbij, meng het door elkaar en laat de saus nog een paar minuutjes sudderen.
  7. Maak nu als volgt de bechamelsaus: smelt de boter in een pan, maar zorg ervoor dat het niet bruin wordt. Voeg nu lepel voor lepel de glutenvrije bloem toe en blijf ondertussen goed roeren. Doe nu beetje bij beetje de lactosevrije melk erbij, maar voeg pas nieuwe toe als de toegevoegde melk is opgenomen. Breng de saus op smaak met peper en nootmuskaat.
  8. Vet een ovenschaal in en bouw de lasagne als volgt op: begin met een dun laagje van de lasagnesaus en verdeel hierover een beetje bechamelsaus en daarop wat lasagnebladen. Ga zo verder, maar zorg ervoor dat je eindigt met een laag lasagnesaus waarover je geraspte kaas strooit en de laatste bechamelsaus verdeelt.
  9. Zet de lasagne nu voor ongeveer 40 minuten in de oven.

Smakelijk eten!


Heb jij deze lasagne gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*