Kwark-havermout pannenkoekjes

Voor 10 pannenkoekjes

– 350 gram lactosevrije kwark
– 150 gram havermout
– 3 eieren
– Klein beetje kaneel

Deze pannenkoekjes zijn erg lekker, als je er nog wat plakjes banaan/frambozen over verdeelt en er nog wat ahornsiroop over schenkt.

– Roer bovenstaande ingrediënten tot een beslag (het beslag is vrij dik).
– Verhit een beetje kokosolie of zonnebloemolie in een koekenpan.
– Schep met een lepel wat hoopjes beslag in de pan en druk ze met de achterkant van de lepel wat plat.
– Bak de pannenkoekjes op middelhoog vuur totdat ze aan beide kanten mooi bruin zijn.
– Serveer eventueel met nog wat fruit en wat ahornsiroop.

Smakelijk eten!

Weetje: Eieren zijn een voedingsmiddel dat vanouds veel door mensen wordt gegeten. Alle vogeleieren zijn eetbaar. In Nederland eten we vooral eieren van kip, maar ook die van de gans, eend en kwartel worden gegeten. Het vloeibare gedeelte van de ei wordt struif genoemd. Eieren zijn een goede bron van eiwitten. Eieren bevatten Vitamine A, B12, D, ijzer, zink en selenium.

Havermoutpannenkoekjes

Heb jij deze kwark-havermout pannenkoekjes gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *