Kwarkdessert met gebakken ananas

Voor 1 persoon

– Ananas (ongeveer 8 stukjes)
– Lactosevrije kwark
– 1 eetlepel ahornsiroop
– Kaneel
– Paar rozijnen
– Beetje amandelschaafsel

– Snijd de ananas in stukjes.
– Doe ongeveer 8 stukjes ananas samen met de ahornsiroop en een beetje kaneel in een wok/koekenpan en bak ze kort aan.
– Rooster in een pannetje een beetje amandelschaafsel (zonder toevoeging van boter/olie).
– Schep wat kwark op een bord en verdeel de stukjes ananas over de kwark.
– Garneer met het amandelschaafsel en een paar rozijnen.

Smakelijk eten!

Weetje: In het jaar 1493 is de ananas voor het eerst ontdekt. Het is een tropische plant en is oorspronkelijk afkomstig uit Brazilië, Bolivia en Paraquay. Ananas is laag in calorieën, en heeft een hoog vitamine C gehalte. Als de middelste bladeren bovenop de ananas makkelijk los te trekken zijn, weet je dat de ananas rijp is.

Kwarkdessert-met-gebakken-ananas

Heb jij dit kwark dessert met gebakken ananas gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *