Kwarkcake met perzik

Voor een bakvorm van 30 cm

– 300 gram lactosevrije kwark
– 175 gram amandelmeel
– 125 gram havermeel (havermout in een keukenmachine fijnmalen)
– 2 eieren
– 2 theelepels vanille aroma
– 1 eetlepel ahornsiroop
– 0.5 eetlepel bakpoeder
– 4 (wilde) perziken

– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Mix de lactosevrije kwark, eieren, vanille aroma en het ahornsiroop door elkaar.
– Voeg het meel toe en mix het geheel tot een beslag.
– Snijd de perziken in kleine stukjes.
– Doe het bakpoeder en de stukjes perzik bij het beslag en roer het geheel door elkaar.
– Bekleed een cakevorm met bakpapier.
– Doe het beslag in de vorm.
– Bak de kwarkcake in 45 a 50 minuten gaar.

Kwarkcake-met-perzikSmakelijk eten!

Weetje: De perzik is een sappige, zomerse fruitsoort en komt oorspronkelijk uit China. De perzik is eigenlijk een natuurlijke detox, het reinigt namelijk je lichaam van gifstoffen. De perzik is rijk aan vitaminen, mineralen en vezels.

Kwarkcake-met-perzikHeb jij deze kwarkcake met perzik gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *