Kwarkcake met frambozen (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Voor een bakvorm van 23 cm

Ingrediënten

  •  300 gram lactosevrije kwark
  • 175 gram frambozen
  • 125 gram havermeel (havermout fijnmalen in een keukenmachine)
  • 100 gram amandelmeel
  • 2 eieren
  • 1 banaan
  • 2 theelepels vanille aroma
  • 2 theelepels bakpoeder

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Prak de banaan fijn met een vork.
  3. Meng de fijngeprakte banaan door de kwark en meng ook de eieren erdoor.
  4. Voeg het havermeel en amandelmeel toe en meng dit goed door het kwarkmengsel.
  5. Doe nu het vanille aroma en het bakpoeder erbij en meng dit er ook goed door.
  6. Spatel als laatste voorzichtig de frambozen door het beslag.
  7. Bekleed een 23 cm bakvorm met bakpapier of vet de vorm goed in.
  8. Doe het beslag voor de kwarkcake met frambozen in de bakvorm.
  9. Bak de kwarkcake met frambozen in zo´n 45 minuten gaar in de oven.


Bewaar de kwarkcake met frambozen in de koelkast of vries wat plakjes in.

Smakelijk eten!


Heb jij deze kwarkcake met frambozen gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*