Kwarkcake met frambozen (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Voor een kwarkcake met frambozen van 23 cm

– 300 gram lactosevrije kwark
– 175 gram frambozen
– 125 gram havermeel (havermout fijnmalen in een keukenmachine)
– 100 gram amandelmeel
– 2 eieren
– 1 banaan
– 2 theelepels vanille aroma
– 2 theelepels bakpoeder

– Verwarm de oven voor op 175 graden.
– Prak de banaan fijn met een vork.
– Meng de fijngeprakte banaan door de kwark en meng ook de eieren erdoor.
– Voeg het havermeel en amandelmeel toe en meng dit goed door het kwarkmengsel.
– Doe nu het vanille aroma en het bakpoeder erbij en meng dit er ook goed door.
– Spatel als laatste voorzichtig de frambozen door het beslag.
– Bekleed een 23 cm bakvorm met bakpapier of vet de vorm goed in.
– Doe het beslag voor de kwarkcake met frambozen in de bakvorm.
– Bak de kwarkcake met frambozen in zo´n 45 minuten gaar in de oven.

kwarkcake-met-frambozenBewaar de kwarkcake met frambozen in de koelkast of vries wat plakjes in.

Smakelijk eten!

Weetje: Met vanille aroma kan je cake, taart, desserts etc. een heerlijke zachte vanillesmaak geven.

kwarkcake-met-frambozen-low-fodmap-glutenvrij-en-lactosevrijHeb jij deze kwarkcake met frambozen gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *