Kwarkcake met banaan

Voor een kwarkcake met banaan van 23 cm

– 250 gram lactosevrije kwark
– 125 gram havermeel (havermout fijnmalen in een keukenmachine)
– 100 gram amandelmeel
– 2 bananen
– 1 ei
– 2 eetlepels grove kaneelsuiker
– 2 theelepels bakpoeder

– Verwarm de oven voor op 175 graden.
– Prak de 2 bananen fijn met een vork.
– Meng de fijngeprakte bananen door de kwark en meng ook het ei erdoor.
– Voeg het havermeel en amandelmeel toe en meng dit goed door het kwarkmengsel.
– Als laatste meng je de grove kaneelsuiker en het bakpoeder door het beslag.
– Bekleed een 23 cm bakvorm met bakpapier of vet de vorm goed in.
– Doe het beslag voor de kwarkcake met banaan in de bakvorm.
– Bak de kwarkcake met banaan in zo´n 45 minuten gaar in de oven.

kwarkcake-met-banaanBewaar de kwarkcake in de koelkast, of vries wat plakjes in.

Smakelijk eten!

Weetje: Kaneelsuiker is een combinatie van suiker en kaneel. Je hebt fijne kaneelsuiker, maar ook grove kaneelsuiker. Het is lekker om bijvoorbeeld te gebruiken door appelmoes en stoofpeertjes, op pannenkoeken en in appeltaart.

kwarkcake-met-banaanHeb jij deze kwarkcake met banaan gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *