Kwarkbrood met cranberries en hazelnoten

Voor een cakevorm van 30 cm

– 300 gram lactosevrije kwark
– 100 gram havermeel (havermout in een keukenmachine fijnmalen)
– 100 gram amandelmeel
– 100 gram boekweitmeel
– 2 eieren
– 1 eetlepel ahornsiroop
– 2 theelepels kaneel
– 2 theelepels bakpoeder
– 60 gram cranberries
– 50 gram hazelnoten
– Amandelschaafsel

Kwarkbrood

– Verwarm de oven voor op 175 graden.
– Doe de cranberries voor ongeveer 10 minuten in een schaaltje met warm water, en laat ze vervolgens goed uitlekken, en dep ze daarna droog met keukenpapier.
– Snijd de hazelnoten 1 keer door.
– Meng de 3 soorten meel en het kaneel goed door elkaar.
– Voeg de lactosevrije kwark, eieren en ahornsiroop toe en meng goed.
– Doe de cranberries, hazelnoten en bakpoeder bij het deeg en kneed dit goed door elkaar.
– Bekleed een cakevorm met bakpapier.
– Doe het deeg in de vorm.
– Bestrooi het deeg met wat amandelschaafsel en druk dit lichtjes aan.
– Bak het kwarkbrood nu in ongeveer 45 minuten gaar.

Bewaar het kwarkbrood in de koelkast.

Smakelijk eten!

Weetje: Hazelnoten bevatten de vitaminen B, C, E en K. De hazelnoot bevat vooral veel vitamine E. 100 gram hazelnoten is genoeg voor 100% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine E. Hazelnoten staan in de top 5 van de meest gezonde noten.

Kwarkbrood

Heb jij dit kwarkbrood met cranberries en hazelnoten gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *