Kwarkbroodjes

Voor 10 broodjes

– 250 gram lactosevrije kwark
– 200 gram glutenvrije bloem
– 2 eieren
– 60 gram rozijnen
– 2 theelepels bakpoeder
– 1.5 theelepel kaneel
– 20 gram hazelnoten
– 20 gram blanke amandelen
– Havervlokken

– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Doe de rozijnen voor ongeveer 10 minuten in een schaaltje met warm water.
– Snijd de hazelnoten en amandelen een keer door.
– Doe de kwark in een kom en roer de 2 eieren erdoor.
– Voeg de bloem, bakpoeder, kaneel, rozijnen en de noten toe en roer door elkaar.
– Maak van het deeg 10 broodjes en leg ze op een bakplaat.
– Bestrooi de broodjes met wat havervlokken en duw deze licht aan.
– Bak de broodjes in de oven in ongeveer 20 minuten gaar.

Deze broodjes zijn ook erg lekker met een beetje aardbeienjam.

Smakelijk eten!

Weetje: Kwark is een verse vorm van kaas en bevat veel eiwitten. Eiwitten zijn goed voor je spierweefsel en het heeft ook een verzadigde werking. Tevens bevat kwark calcium, dit is goed voor je botten en gebit.

Kwarkbroodjes

Heb jij deze kwarkbroodjes gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *