Kwarkbroodjes met cranberries en hazelnoten

Voor ongeveer 12 kwarkbroodjes met cranberries en hazelnoten

– 300 gram lactosevrije kwark
– 300 gram glutenvrije bloem
– 80 gram cranberries
– 50 gram hazelnoten
– 2 eieren
– 1 eetlepel bakpoeder
– 1,5 eetlepel zonnebloemolie
– 1 theelepel vanille aroma
– 1 theelepel kaneel

– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Doe de cranberries voor ongeveer 10 minuten in een schaaltje met warm water, laat ze vervolgens goed uitlekken en dep ze daarna droog met keukenpapier.
– Snijd de hazelnoten een keer door.
– Doe de lactosevrije kwark in een kom en roer de eieren, zonnebloemolie, vanille aroma en kaneel er goed door.
– Voeg beetje bij beetje de glutenvrije bloem toe en roer dit er goed door.
– Voeg de cranberries, hazelnoten en bakpoeder toe en meng nogmaals goed.
– Heb je een ijsboltang? smeer deze een beetje in met zonnebloemolie, schep vervolgens zo´n 12 bolletjes op een bakplaat en druk ze iets plat met je hand. Geen ijsboltang? gebruik dan 2 eetlepels om bolletjes te maken.
– Bak de kwarkbroodjes in de oven in ongeveer 25 minuten gaar.

Smakelijk eten!

Weetje: Vanille is een smaakstof afkomstig uit de vruchten van de klimorchidee. Oorspronkelijk komt deze plant uit Mexico. Een van de grootste producenten van vanille is Madagaskar. Vanille kan in verschillende vormen worden gekocht: vanille aroma, vanille extract, vanillesuiker, vanillestokje.

Kwarkbroodjes-met-cranberries-en-hazelnotenHeb jij deze kwarkbroodjes met cranberries en hazelnoten gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *