Kwark oliebollen uit de oven (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Voor 10 à 12 kwark oliebollen uit de oven

– 300 gram lactosevrije kwark
– 300 gram glutenvrije bloem
– 140 gram rozijnen
– 2 eieren
– 2 eetlepels ahornsiroop
– 1,5 eetlepel zonnebloemolie
– 1 eetlepel bakpoeder
– 1 theelepel kaneel

– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Doe de rozijnen voor ongeveer 10 minuten in een schaaltje met warm water, en laat ze vervolgens goed uitlekken, en dep ze daarna droog met keukenpapier.
– Doe de kwark in een kom en roer de eieren, zonnebloemolie, kaneel en ahornsiroop er goed door.
– Voeg beetje bij beetje de bloem toe en roer dit er goed door.
– Voeg de rozijnen en bakpoeder toe en meng nogmaals goed.
– Heb je een ijsboltang? Smeer deze een beetje in met zonnebloemolie, en schep vervolgens 10 à 12 bolletjes op een bakplaat. Geen ijsboltang? gebruik dan 2 eetlepels om bolletjes te maken.
– Bak de kwark oliebollen in de oven in ongeveer 25 minuten gaar.

Lekker met poedersuiker!

Smakelijk eten!

Weetje: Ahornsiroop wordt ook wel esdoornsiroop genoemd. Het is een zoete stroop dat gemaakt wordt van het sap van de esdoorn. Canada is de grootste producent van dit product. Ahornsiroop is een natuurlijk zoetmiddel.

Kwark oliebollen uit de oven
Heb jij deze kwark oliebollen uit de oven gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *