Kwark oliebollen uit de oven (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Voor 10 à 12 kwark oliebollen uit de oven

Ingrediënten

  • 300 gram lactosevrije kwark
  • 300 gram glutenvrije bloem
  • 140 gram rozijnen
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1,5 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de rozijnen voor ongeveer 10 minuten in een schaaltje met warm water, laat ze vervolgens goed uitlekken en dep ze daarna droog met keukenpapier.
  3. Doe de kwark in een kom en roer de eieren, zonnebloemolie, kaneel en ahornsiroop er goed door.
  4. Meng het bakpoeder door de bloem, voeg dit dan beetje bij beetje toe aan het kwarkmengsel en meng het geheel goed.
  5. Voeg de rozijnen toe en meng nogmaals goed.
  6. Heb je een ijsboltang? Smeer deze dan een beetje in met zonnebloemolie en schep vervolgens 10 à 12 bolletjes op een bakplaat. Geen ijsboltang? Gebruik dan 2 eetlepels om bolletjes te maken.
  7. Bak de kwark oliebollen in de oven in ongeveer 25 minuten gaar.

Lekker met poedersuiker!

Tip: Verwarm een kwark oliebol als je deze wil eten (en ze zijn al helemaal afgekoeld) even kort in de magnetron de kwark oliebol wordt dan weer lekker luchtig!

Smakelijk eten!


Heb jij deze kwark oliebollen uit de oven gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*