Kruidnoten (low fodmap, glutenvrij en vegan)

Voor 2 bakplaten vol

Ingrediënten

  • 100 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 90 gram havermeel (havermout fijnmalen in een keukenmachine)
  • 90 gram amandelmeel
  • 90 gram kokosolie
  • 70 gram boekweitmeel
  • Circa 4 eetlepels amandelmelk
  • 2 eetlepels koek- en speculaaskruiden
  • 2 theelepels bakpoeder

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Smelt de kokosolie in de magnetron.
  3. Meng de meelsoorten, basterdsuiker, kruiden en de bakpoeder door elkaar.
  4. Voeg de kokosolie toe en kneed het geheel goed door elkaar tot een kruimelig deeg.
  5. Voeg circa 4 eetlepels amandelmelk toe en kneed het geheel goed tot een samenhangend deeg.
  6. Vorm van het deeg kleine balletjes, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze iets plat.
  7. Bak de kruidnoten in de voorverwarmde oven in 20 à 25 minuten gaar.

Smakelijk eten!


Heb jij deze kruidnoten gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*