Voor een bakvorm van 30 cm
Ingrediënten
- 250 gram glutenvrije zelfrijzend bakmeel
- 200 gram donkere basterdsuiker
- 100 gram gesmolten margarine
- 70 gram rozijnen
- 60 gram sukade
- 60 gram bakgember of stemgember
- 150 ml lactosevrije/plantaardige melk
- 4 theelepels kaneel
- 1 theelepel kruidnagel (gemalen)
- 0,5 theelepel peper
- 0,5 theelepel nootmuskaat
- Klein snufje zout
Bereidingswijze
- Wel de rozijnen ongeveer 10 minuten in warm water.
- Snijd de sukade en gember in kleine stukjes.
- Meng in een kom het meel, suiker en kruiden door elkaar.
- Knijp de gewelde rozijnen uit, en voeg ze samen met de sukade en gember bij het meel.
- Voeg het melk en de gesmolten margarine toe en mix dit goed door elkaar.
- Bekleed een bakvorm met bakpapier en doe het beslag in de vorm.
- Zet de kruidkoek in de oven en zet deze op 160 graden.
- Bak de kruidkoek nu zo’n 75 minuten.
Smakelijk eten!
Heb jij deze kruidkoek gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.
Ik heb vandaag de kruidkoek gemaakt en hij smaakt heerlijk!
Hallo Monique,
Wat leuk te lezen dat je deze kruidkoek hebt gemaakt, en vooral heel fijn dat je de kruidkoek heerlijk vindt. Bedankt voor je berichtje!