Krokante kip

12 stuks

– 450 gram kipfilethaasjes
– 140 a 150 gram cornflakes
– Rijstmeel
– 2 eieren
– 3 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels Provençaalse kruiden
– Peper

– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Doe de cornflakes met de olijfolie en Provençaalse kruiden in een keukenmachine en maal dit fijn. Doe het vervolgens in een diep bord.
– Kluts in een ander diep bord de 2 eieren met wat peper.
– Doe in een derde diep bord wat rijstmeel.
– Haal de kipfilethaasjes nu eerst door het rijstmeel, vervolgens door het geklutste ei en dan door de cornflakes. Zorg ervoor dat de kip helemaal bedekt is met de cornflakes.
– Bak de krokante kip nu zo’n 25 minuten in de oven.

Smakelijk eten!

Weetje: Van de verschillende soorten vlees, is kip één van de gezondste. Kip bevat veel eiwitten en het is vooral rijk aan de vitamine B6 en de mineralen fosfor en seleen.

Krokante kip

Heb jij deze krokante kip gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *