Krokante kipburgers (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Toen ik door Schär werd gevraagd om een recept te maken met één van hun Low FODMAP producten, besloot ik om jullie te laten kiezen van welk Schär product jullie graag een recept zouden willen zien. Het werden de hamburgerbroodjes! Zelf was ik al fan van deze hamburgerbroodjes, de smaak, de structuur (niet droog) en het formaat van de broodjes zijn goed en tevens kan je ze prima invriezen. Dus met de hamburgerbroodjes een recept maken voor jullie, vond ik erg leuk om te doen. Én zeg nou zelf, wie wil er nou ook niet zo af en toe genieten van een heerlijke hamburger?!

Vaak worden hamburgers belegd met een burger gemaakt van rundvlees. Deze burger wordt dan samen met bijvoorbeeld sla, tomaat, augurk, ui, bacon en kaas op een broodje met mayonaise en ketchup gedaan. Zelf besloot ik om kip te gebruiken voor dit recept en deze te voorzien van een krokant laagje van cornflakes. Lekker voor als je eens iets anders wil dan een standaard burger van rundvlees en het laagje van cornflakes om de kipburger geeft de burger een lekkere en krokante twist. Voor op de krokante kipburger maakte ik 2 verschillende sausjes. Voor welk sausje ga jij? Laat zeker in de reacties onderaan deze pagina weten welk sausje bij jou favoriet is. En tevens ben ik natuurlijk ook erg benieuwd wat jullie van de krokante kipburger vinden.

Het recept voor de krokante kipburger en de sausjes vind je hieronder. De krokante kipburgers kan je serveren met bijvoorbeeld wat (oven)friet.

Voor 4 krokante kipburgers
– 2 kipfilets van 200 – 225 gram per stuk
– Glutenvrije bloem (circa 2 eetlepels)
– 1 ei losgeklopt met wat peper
– 70 gram cornflakes

– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Snijd de beide kipfilets verticaal een keer doormidden (zijn het vrij dikke stukken kip, sla de stukken kip dan iets platter).
– Doe de cornflakes in een plastic zakje, doe deze dicht en verkruimel dan de cornflakes een beetje met je handen (het hoeft niet heel klein te worden).
– Zet drie diepe borden klaar: één met de glutenvrije bloem, één met een losgeklopt ei en één met de verkruimelde cornflakes.
– Haal de 4 stukken kip nu achtereenvolgens door de bloem, het ei en de verkruimelde cornflakes.
– Druk de verkruimelde cornflakes goed aan en leg de stukken kip dan op een met bakpapier beklede bakplaat.
– Doe de kip in de voorverwarmde oven en bak ze in ongeveer 25 minuten krokant en gaar.
– Ga ondertussen verder met de volgende ingrediënten en stappen om de krokante kipburgers straks helemaal klaar te maken.

Mosterd-dille saus voor 4 krokante kipburgers
– 8 eetlepels mayonaise
– 1,5 eetlepel verse fijngesneden dille
– 2 theelepels grove mosterd
– 2 theelepels citroensap

– Meng de 4 bovenstaande ingrediënten goed door elkaar tot een sausje.

Burgersaus voor 4 krokante kipburgers
– 8 eetlepels mayonaise
– 5 theelepels ketchup
– 2 theelepels azijn
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder

– Meng de 5 bovenstaande ingrediënten goed door elkaar tot een sausje.

Ingrediënten om de burgers helemaal af te maken
– 4 glutenvrije hamburgerbroodjes van Schär
– Fijngesneden ijsbergsla
– 4 plakken bakbacon
– 4 plakken cheddarkaas
– 1 tomaat

– Verwarm een koekenpan en bak hierin de bakbacon om en om in een paar minuten gaar en bruin.
– Snijd de tomaat in plakjes.
– Snijd de hamburgerbroodjes open.
– Is de krokante kip klaar? Dan kan het bouwen van de krokante kipburgers beginnen!
– Doe op de onderste helft van het hamburgerbroodje wat van de fijngesneden ijsbergsla, dan de gebakken bacon, plakje cheddarkaas, de krokante kip, 1 à 2 plakjes tomaat en als laatste maak je de krokante kipburger af met één van bovenstaande sausjes naar keuze. Maak zo ook de overige 3 krokante kipburgers.

Smakelijk eten!

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Schär.


Heb jij deze krokante kipburger gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten en #schär of tag ons @gevoelige_buik_recepten en @schaerglutenfree op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

2 Comments

  1. Blij dat ik deze krokante kipburger heb mogen proberen, toen je ze had gemaakt voor de samenwerking met Schär. De burger is echt heerlijk. Beide sausjes zijn goed passend bij de burger, maar ik heb een lichte voorkeur voor de mosterd-dille saus.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*