Krokante kip (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Voor 12 stuks krokante kip

Ingrediënten

  • 450 gram kipfilethaasjes
  • 150 gram cornflakes
  • Glutenvrije bloem
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels Provençaalse kruiden
  • Peper


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe de cornflakes met de olijfolie en Provençaalse kruiden in een keukenmachine en maal dit fijn. Doe het vervolgens in een diep bord.
  3. Kluts in een ander diep bord de 2 eieren met wat peper.
  4. Doe in een derde diep bord wat glutenvrije bloem.
  5. Haal de kipfilethaasjes nu eerst door het glutenvrije bloem, vervolgens door het geklutste ei en dan door de cornflakes. Zorg ervoor dat de kip helemaal bedekt is met de cornflakes.
  6. Bak de krokante kip nu zo’n 25 minuten in de oven.

Smakelijk eten!

Krokante kip
Heb jij deze krokante kip gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*