Kokosmakronen met frambozen (low FODMAP, glutenvrij en lactosevrij)

Geraspte kokos is low FODMAP tot 30 gram. Met 1 kokosmakroon blijf je binnen deze hoeveelheid (1 kokosmakroon bevat zo’n 19 gram geraspte kokos).

Voor 12 kokosmakronen met frambozen

Ingrediënten

  • 225 gram geraspte kokos
  • 140 gram kristalsuiker
  • 100 gram bevroren frambozen
  • 3 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel maizena

Bereidingswijze

  1. Kluts de eieren met een garde goed luchtig.
  2. Voeg de kristalsuiker en de vanillesuiker toe en kluts dit er ook goed door.
  3. Voeg de kokos en maizena toe en spatel alles goed door elkaar.
  4. Weeg nu 100 gram bevroren frambozen af, snijd deze in kleine stukjes en voeg dit toe aan het beslag voor de kokosmakronen.
  5. Laat het beslag voor de kokosmakronen nu zo´n 45 minuten staan en verwarm op het laatst vast ook de oven voor op 175 graden.
  6. Schep met een ijsboltang (of 2 lepels) 12 kokosmakronen op een met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Bak de kokosmakronen nu zo´n 20 – 25 minuten in de voorverwarmde oven (blijf wel in de buurt van de oven, het kan ineens snel gaan)

Heb jij deze kokosmakronen met frambozen gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*