Kokos-hangop met gebakken ananas en granaatappel (low FODMAP, glutenvrij en vegan)

Samen met Daniëlle van Buikfijn en Karlijn van Karlijn´s Kitchen deel ik dit jaar een aantal kerstrecepten! Vandaag delen wij ons vegan kerstmenu met jullie. Het menu bestaat uit 3 gangen. Karlijn maakte het voorgerecht: paprikasoep, Daniëlle heeft het hoofdgerecht gemaakt, boeuf bourguignon en het dessert heb ik gemaakt, het recept vind je hieronder.

Ga jij één van deze gerechten maken? Of misschien wel allemaal? Laat het ons dan weten door een foto te delen en ons te taggen op Instagram: @gevoelige_buik_recepten, @buikfijn en @karlijnskitchen of via Facebook!

Kokos-hangop met gebakken ananas en granaatappel voor 4 personen

Let op: Hangop maken duurt een aantal uur. Laat de kokosyoghurt de avond voordat je het dessert wil gaan serveren al uitlekken.

Ingrediënten

  • 1 liter plantaardige kokosyoghurt
  • 100 gram granaatappelpitjes
  • 1 ananas
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 1 theelepel kaneel
  • Beetje geraspte kokos

Bereidingswijze

  1. Begin met het maken van de hangop. Leg een grote zeef op een kom. Maak een theedoek nat en wring deze daarna goed uit. Leg de doek in de zeef en giet de kokosyoghurt erop. Zet het een nacht in de koelkast om uit te laten lekken. Schep de volgende dag de hangop uit de theedoek en bewaar de hangop tot gebruik in een afgesloten bakje in de koelkast.
  2. Snijd de ananas in blokjes en meng de ananas daarna met het ahornsiroop en het kaneel.
  3. Verhit een koekenpan en bak hierin de ananas al omscheppend zo´n 5 minuten.
  4. Serveer de kokos-hangop met de gebakken ananas en de granaatappelpitjes en bestrooi het met nog wat geraspte kokos.

Smakelijk eten!

Heb jij de kokos-hangop met gebakken ananas en granaatappel gemaakt? Laat het hieronder weten in een reactie, want ik ben benieuwd wat je van dit dessert vindt!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*