Koffiepudding (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

– 800 ml lactosevrije/plantaardige melk
– 200 ml koffie
– 80 gram maïzena
– 30 gram palmsuiker
– Mokkaboontjes

– Meng de maïzena en suiker door elkaar.
– Voeg wat van de melk toe en roer door elkaar zodat er een papje ontstaat.
– Breng de rest van de melk in een pan aan de kook.
– Zet 200 ml koffie.
– Voeg als de melk kookt het maïzenapapje en de koffie toe aan de melk.
– Laat de puddding nu zachtjes al roerend een paar minuutjes koken.
– Doe de pudding in schaaltjes en laat afkoelen.
– Garneer de pudding vlak voor het opdienen met de mokkaboontjes.

Smakelijk eten!

Weetje: Maïzena (maiszetmeel) wordt in de keuken gebruikt als bindmiddel, voor bijvoorbeeld sauzen, maar je kan er dus ook een pudding mee maken. Doordat maïzena alleen zetmeel gewonnen uit mais bevat, is het een glutenvrij product.


Heb jij deze koffiepudding gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *