Koffie plaatkoek (low FODMAP, glutenvrij en lactosevrij)

Voor een brownievorm/bakvorm van 28×18 cm

Ingrediënten

  • 170 gram havermout
  • 70 gram amandelen
  • 70 gram pure chocolade mokkaboontjes
  • 120 ml lactosevrije/plantaardige melk
  • 30 ml zonnebloemolie
  • 2 espresso´s
  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1 theelepel bakpoeder

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Zet 2 espresso´s.
  3. Snijd de amandelen een keer door.
  4. Prak de bananen fijn met een vork.
  5. Meng de fijngeprakte bananen met de melk, zonnebloemolie, espresso´s, eieren en ahornsiroop.
  6. Voeg de havermout en bakpoeder toe en meng het geheel goed.
  7. Meng als laatste de amandelen en de mokkaboontjes door het beslag.
  8. Bekleed een brownievorm/bakvorm met bakpapier en doe het beslag in de vorm.
  9. Bak de plaatkoek nu 35 à 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Smakelijk eten!

Heb jij deze koffie plaatkoek gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*