Koffie havermouttaart (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Ontbijt voor meerdere dagen (springvorm/ovenschaal 18 à 20 cm)

Ingrediënten

  • 250 gram havermout
  • 50 gram pure chocolade mokkaboontjes
  • 30 gram amandelen
  • 20 gram lijnzaad
  • 100 ml water
  • 2 espresso
  • 2 eieren
  • 1 banaan
  • 1 eetlepel ahornsiroop

Bereidingswijze

  1.  Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2.  Zet een dubbele espresso en laat deze afkoelen.
  3.  Snijd de amandelen een keer door.
  4.  Prak de banaan fijn met een vork.
  5.  Meng de fijngeprakte banaan met de eieren, espresso, water en ahornsiroop.
  6.  Doe de havermout erbij en meng dit er goed door.
  7.  Voeg het lijnzaad, amandelen en chocolade mokkaboontjes toe en meng dit door het mengsel.
  8.  Bekleed een springvorm of ovenschaal met bakpapier.
  9.  Doe het mengsel erin en druk het aan.
  10.  Zet de koffie havermouttaart nu voor zo´n 45 minuten in de oven.


Deze taart kan je ook prima invriezen.

Smakelijk eten!


Heb jij deze koffie havermouttaart gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*