Koffie havermoutkoeken (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Voor 12 koffie havermoutkoeken

Ingrediënten

  • 180 gram havermout
  • 115 gram glutenvrije bloem
  • 100 gram boter
  • 100 gram pure chocolade mokkaboontjes
  • 75 gram kristalsuiker
  • 70 gram amandelen
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 espresso´s
  • 1 ei

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Zet 2 espresso´s.
  3. Snijd de pure chocolade mokkaboontjes en de amandelen een keer door.
  4. Mix de boter en de suiker zacht en romig.
  5. Voeg het ei en de espresso´s toe en mix deze door het botermengsel.
  6. Doe nu de havermout, bloem en de bakpoeder erbij en mix dit er goed door.
  7. Meng als laatste de pure chocolade mokkaboontjes en de amandelen door het koekdeeg.
  8. Maak van het deeg 12 havermoutkoeken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  9. Bak de koffie havermoutkoeken 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Smakelijk eten!

Heb jij deze koffie havermoutkoeken gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*