Kip kerrie salade (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Voor een flink schaaltje vol kip kerrie salade

Ingrediënten

  • 150 gram kipfilet
  • 50 gram taugé
  • 4 eetlepels lactosevrije yoghurt
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 4 theelepels kerrie
  • Peper
  • Verse peterselie

Bereidingswijze

  1. Kook de kipfilet in ongeveer 15 minuten gaar.
  2. Laat de kipfilet afkoelen, en snijd hem fijn, of gebruik 2 vorken om de kip uit elkaar te trekken.
  3. Kook een beetje water en doe dit in een schaaltje. Doe de taugé voor ongeveer 10 minuten in het hete water. Spoel daarna de taugé af, en laat het uitlekken op een stuk keukenpapier.
  4. Snijd een beetje verse peterselie fijn.
  5. Meng in een schaaltje de lactosevrije yoghurt, mayonaise, kerrie, peper, en peterselie door elkaar.
  6. Voeg de kip en taugé toe en meng nogmaals goed. Proef of er genoeg kruiden aanzitten, voeg anders nog wat kerrie en/of peper toe.

Lekker op een broodje of toastje.

Smakelijk eten!


Heb jij deze kip kerrie salade gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*