Kerst cakejes met roomkaas frosting

Voor 12 kerst cakejes met roomkaas frosting

– 125 gram glutenvrije zelfrijzend bakmeel
– 125 gram donkere basterdsuiker
– 125 gram boter (op kamertemperatuur)
– 30 gram rozijnen
– 30 gram cranberries
– 30 gram sukade
– 30 gram bigarreaux
– 30 gram pecannoten
– 3 eetlepels lactosevrije/plantaardige melk
– 2 eieren
– 1 theelepel koek- en speculaaskruiden

Voor de topping
– 125 gram lactosevrije roomkaas
– 5 eetlepels poedersuiker
– Rode bessen

– Verwarm de oven voor op 175 graden.
– Doe de rozijnen en cranberries voor ongeveer 10 minuten in een schaaltje met warm water, laat ze vervolgens uitlekken, en dep ze daarna droog met keukenpapier.
– Snijd de bigarreaux in stukjes en breek ook de pecannoten in kleine stukjes.
– Mix de donkere basterdsuiker, eieren, boter en de koek- en speculaaskruiden goed door elkaar.
– Voeg nu in delen het glutenvrije zelfrijzend bakmeel toe en mix het tot een beslag.
– Doe nu de 3 eetlepels melk erbij en mix nogmaals goed.
– Meng als laatste de rozijnen, cranberries, sukade, bigarreaux en pecannoten door het beslag.
– Verdeel het beslag over een muffin bakvorm of 12 losse vormpjes.
– Bak de kerst cakejes in zo´n 25 minuten gaar.
– Laat de cakejes helemaal afkoelen.
– Maak nu de frosting door de roomkaas en poedersuiker door elkaar te mengen. Verdeel de frosting over de bovenkant van de 12 cakejes.
– Knip de rode bessen in kleine trosjes en leg ze op de frosting.

Bewaar de kerst cakejes in de koelkast.

Smakelijk eten!

Kerst-cakejes-met-roomkaas-frostingHeb jij deze kerst cakejes met roomkaas frosting gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *