Kerst cakejes met roomkaas frosting (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Voor 12 kerst cakejes met roomkaas frosting

Ingrediënten

  • 125 gram glutenvrije zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram donkere basterdsuiker
  • 125 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 30 gram rozijnen
  • 30 gram cranberries
  • 30 gram sukade
  • 30 gram bigarreaux
  • 30 gram pecannoten
  • 3 eetlepels lactosevrije/plantaardige melk
  • 2 eieren
  • 1 theelepel koek- en speculaaskruiden

Topping

Ingrediënten

  • 125 gram lactosevrije roomkaas
  • 5 eetlepels poedersuiker
  • Rode bessen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Doe de rozijnen en cranberries voor ongeveer 10 minuten in een schaaltje met warm water, laat ze vervolgens uitlekken, en dep ze daarna droog met keukenpapier.
  3. Snijd de bigarreaux in stukjes en breek ook de pecannoten in kleine stukjes.
  4. Mix de donkere basterdsuiker, eieren, boter en de koek- en speculaaskruiden goed door elkaar.
  5. Voeg nu in delen het glutenvrije zelfrijzend bakmeel toe en mix het tot een beslag.
  6. Doe nu de 3 eetlepels melk erbij en mix nogmaals goed.
  7. Meng als laatste de rozijnen, cranberries, sukade, bigarreaux en pecannoten door het beslag.
  8. Verdeel het beslag over een muffin bakvorm of 12 losse vormpjes.
  9. Bak de kerst cakejes in zo´n 25 minuten gaar.
  10. Laat de cakejes helemaal afkoelen.
  11. Maak nu de frosting door de roomkaas en poedersuiker door elkaar te mengen. Verdeel de frosting over de bovenkant van de 12 cakejes.
  12. Knip de rode bessen in kleine trosjes en leg ze op de frosting.

Bewaar de kerst cakejes in de koelkast.

Smakelijk eten!


Heb jij deze kerst cakejes met roomkaas frosting gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*