Kaneelijs met een kaneelstengel

Voor 4 personen

Recept voor ijs met of zonder ijsmachine!

IJs
– 250 ml lactosevrije melk
– 250 ml lactosevrije slagroom
– 1 kaneelstokje
– 2 theelepels kaneelpoeder
– 4 eidooiers
– 50 gram kristalsuiker/witte basterdsuiker

– Verwarm de melk met het kaneelstokje au bain-marie tot ongeveer 70 graden.
– Mix in een kom de eidooiers samen met de suiker tot een dikke massa. Laat de suiker volledig oplossen.
– Verwijder het kaneelstokje en schenk al roerend het eimengsel bij de melk. Zet het vuur hoger en verwarm het geheel ook au bain-marie tot de eidooiers gaan binden.
– Blijf goed roeren. Zodra de eidooiers gebonden zijn mag het, van het vuur. Zet in de koelkast om goed af te laten koelen.
– Klop de slagroom met 2 theelepels kaneelpoeder lobbig, en meng door het ei/melk mengsel.
– Giet het mengsel in een ijsmachine. (Lees goed de gebruiksaanwijzing!) Laat voor 25-30 minuten draaien.
– Geen ijsmachine? ga dan als volgt te werk. Doe het beslag in een bak in de vriezer. Roer het mengsel om de 30 minuten door om ijskristalvorming te voorkomen. Doe dit ongeveer 6 keer. Laat het daarna een nacht in de vriezer staan, zo kan het ijs goed opstijven.
– Serveer met de kaneelstengel.

Kaneelstengel
– 2 vellen glutenvrij bladerdeeg
– Kaneelsuiker
– 1 ei

– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Snijd het bladerdeeg in dunne repen.
– Leg een reep bladerdeeg op het aanrecht en draai een 2e reep eromheen.
– Kluts het ei en bestrijk het bladerdeeg ermee.
– Strooi er als laatste kaneelsuiker over.
– Bak de stengels 10-12 minuten.

Eet smakelijk!

Kaneelijs

Heb jij dit kaneelijs met een kaneelstengel gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten en #buikfijn of tag ons @gevoelige_buik_recepten en @buikfijn op Instagram.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *