Herfstgroente uit de oven

Voor 4 personen

– 400 gram pompoen
– 3 pastinaken
– 1 pak regenboogwortels
– Olijfolie
– 1 eetlepel tijm
– 1 eetlepel rozemarijn
– Peper

– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Snijd de groenten in stukjes.
– Meng de groenten met een scheut olijfolie en de kruiden.
– Verspreid de groenten over een bakplaat.
– Doe de groenten zo’n 40 minuten in de oven.

Lekker met een lamskoteletje.

Smakelijk eten!

Weetje: Pastinaak is een wortelgewas en wordt ook wel witte wortel genoemd. Het heeft een zoete anijsachtige smaak en is crème/wit van kleur. Het is een zeer gezonde groente om te eten. In pastinaak zit foliumzuur, dit beschermt je o.a. tegen dementie en hartziekten. Tevens is de pastinaak rijk aan vezels en antioxidanten. Verder bevat de pastinaak o.a. Vitamine C, K, B11, B6 B5, B3, B2, B1, koper, ijzer en magnesium. Pastinaak is ook rauw te eten.

Herfstgroente

Heb jij deze herfstgroente uit de oven gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *