Havermouttaart noten en cranberries

Ontbijt voor meerdere dagen (springvorm 18 a 20 cm)

– 250 gram havermout
– 1 banaan
– 2 eieren
– 180 ml water
– 20 gram kokosrasp
– 25 gram lijnzaad
– 30 gram pompoenpitten
– 50 gram cranberries
– 90 gram noten (ik gebruikte walnoten, pecannoten en hazelnoten)
– 1 eetlepel koek- en speculaaskuiden

– Verwarm de oven voor op 175 graden.
– Prak de banaan fijn met een vork.
– Meng de fijngeprakte banaan met het water, eieren en havermout.
– Breek/snijd de noten in stukjes.
– Doe de noten en de overige ingredi├źnten bij het mengsel en meng goed door elkaar.
– Bekleed een springvorm of ovenschaal met bakpapier (20 a 22 cm).
– Doe het mengsel erin en druk het aan.
– Zet de taart nu voor zo’n 45 minuten in de oven.

Deze taart kan je ook prima invriezen.

Smakelijk eten!

Weetje: Lijnzaad is het zaad van vlas en is een veelgebruikte superfood. Het bevat omega 3, vitamine B1 en 2, calcium, magnesium, zink en kalium. Lijnzaad wordt vooral gebruikt voor het bevorderen van de stoelgang. Het bevat namelijk veel vezels die zich in de darmen volzuigen met vocht. Tevens zorgt lijnzaad voor een vol gevoel, en zorgt het ervoor dat suikers minder snel worden opgenomen in het bloed.

Havermouttaart

Heb jij deze havermouttaart gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *