Havermouttaart met wortel

Havermouttaart met wortel voor meerdere dagen
(springvorm/ovenschaal 18 a 20 cm)

– 250 gram havermout
– 100 gram geraspte wortel
– 45 gram rozijnen
– 40 gram walnoten
– 150 ml water
– 2 eieren
– 1 banaan
– 2 eetlepels ahornsiroop
– 1 theelepel koek- en speculaaskruiden

– Verwarm de oven voor op 175 graden.
– Wel de rozijnen ongeveer 10 minuten in warm water, en laat ze daarna even goed uitlekken.
– Breek de walnoten in stukjes.
– Prak de banaan fijn met een vork.
– Meng de fijngeprakte banaan met de eieren, het water, ahornsiroop en de koek- en speculaaskruiden.
– Doe de havermout er nu ook bij en meng dit er goed door.
– Voeg als laatste de geraspte wortel, de rozijnen en de walnoten toe en meng dit er goed door.
– Bekleed een ovenschaal of springvorm met bakpapier.
– Doe het mengsel voor de havermouttaart met wortel erin, en druk het met een vork goed aan.
– Bak de havermouttaart met wortel nu in zo´n 45 minuten gaar in de oven.

Deze havermouttaart kan je ook prima invriezen.

havermouttaart-met-wortelSmakelijk eten!

Weetje: Om goed te kunnen functioneren heeft het lichaam na het opstaan voeding nodig. Door havermout toe te voegen aan je ontbijt, zorg je voor een langer verzadigd gevoel.

havermouttaart-met-wortelHeb jij deze havermouttaart met wortel gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.


4 thoughts on “Havermouttaart met wortel”

  • wel tricky met de rozijnen &walnoten ( wat als ze biet goed verspreiden?!), maar lekker taartje in de ochtend met een extra beetje ahornsiroop. jamnie

    • Hallo Jolijn,

      Ja de dag beginnen met een stukje taart is niet verkeerd 😉
      Beetje ahornsiroop is een goed idee, als je van wat zoeter houdt.

      Ik heb ze er goed doorheen gemengd en toen zaten ze wel goed verdeeld door de taart. Bij jou niet?

  • Prima recept waarvoor dank! Erg lekker en ik heb walnoot vervangen voor pecannnoot. Fijn dat ik de rest kan invriezen!

    • Hallo Peggy,

      Bedankt voor je berichtje.
      Pecannoten zijn inderdaad ook erg lekker! Invriezen is zeker ideaal, zo kan je lekker af en toe genieten van een stukje van deze havermouttaart met wortel. En je (ik tenminste niet) wil ook niet een paar dagen hetzelfde eten 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *