Havermouttaart met wortel (low fodmap, glutenvrij en lactosevrij)

Havermouttaart met wortel voor meerdere dagen
(springvorm/ovenschaal 18 à 20 cm)

Ingrediënten

  • 250 gram havermout
  • 100 gram geraspte wortel
  • 45 gram rozijnen
  • 40 gram walnoten
  • 150 ml water
  • 2 eieren
  • 1 banaan
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1 theelepel koek- en speculaaskruiden

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Wel de rozijnen ongeveer 10 minuten in warm water, en laat ze daarna even goed uitlekken.
  3. Breek de walnoten in stukjes.
  4. Prak de banaan fijn met een vork.
  5. Meng de fijngeprakte banaan met de eieren, het water, ahornsiroop en de koek- en speculaaskruiden.
  6. Doe de havermout er nu ook bij en meng dit er goed door.
  7. Voeg als laatste de geraspte wortel, de rozijnen en de walnoten toe en meng dit er goed door.
  8. Bekleed een ovenschaal of springvorm met bakpapier.
  9. Doe het mengsel voor de havermouttaart met wortel erin, en druk het met een vork goed aan.
  10. Bak de havermouttaart met wortel nu in zo´n 45 minuten gaar in de oven.

Deze havermouttaart kan je ook prima invriezen.

Smakelijk eten!


Heb jij deze havermouttaart met wortel gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? Gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*