Havermoutrepen met cranberries, pitten en noten

Voor 12 repen (bakblik/ovenschaal van ongeveer 24×18 cm)

– 2 bananen
– 100 gram havermout
– 80 gram havervlokken
– 50 gram cranberries
– 45 gram pecannoten
– 30 gram kokosolie
– 25 gram pompoenpitten
– 25 gram zonnebloempitten
– 1 theelepel kaneel
– 2 eetlepels lijnzaad
– 2 eetlepels ahornsiroop

– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Prak de bananen fijn met een vork, breek de pecannoten in stukjes en smelt de kokosolie.
– Doe alle ingrediënten bij elkaar en meng dit vervolgens goed door elkaar.
– Bekleed een bakvorm of ovenschaal met bakpapier, doe het mengsel erin en druk dit goed aan.
– Bak het nu 20 minuten in de voorverwarmde oven.
– Laat het afkoelen en snijd er daarna repen van.

De repen zijn heel goed in te vriezen.

Smakelijk eten!

Weetje: Pecannoten komen oorspronkelijk uit Noord-Amerika. Pecannoten bevatten net zoals andere noten veel eiwitten. In tegenstelling tot andere noten, bevatten pecannoten veel vitaminen. Vooral het percentage vitamine E is erg hoog. Pecannoten zijn ook erg goed voor je brein.

Havermoutrepen met cranberries, pitten en notenHeb jij deze havermoutrepen met cranberries, pitten en noten gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *