Havermoutrepen met blauwe bessen

Bakvorm van ongeveer 20×18 cm

– 2 bananen
– 100 gram havermout
– 100 gram havervlokken
– 100 gram blauwe bessen
– 30 gram kokosolie
– 25 gram pompoenpitten
– 20 gram amandelschaafsel
– 1 theelepel kaneel
– 2 eetlepels lijnzaad
– 2 eetlepels ahornsiroop

– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Prak de bananen fijn met een vork, en smelt de kokosolie.
– Doe op de blauwe bessen na, alle ingredi├źnten bij elkaar, en meng dit vervolgens goed door elkaar.
– Doe nu de blauwe bessen erbij en meng deze er voorzichtig door.
– Bekleed een bakvorm of ovenschaal met bakpapier, doe het mengsel erin en druk dit goed aan.
– Bak het nu 30 minuten in de voorverwarmde oven.
– Laat het afkoelen en snijd er daarna repen van.

Bewaar de repen in de koelkast, of vries ze in.

Smakelijk eten!

Weetje: Pompoenpitten behoren tot de meest voedzame voedingsmiddelen. Er zitten erg veel vitaminen en mineralen in pompoenpitten. In pompoenpitten zitten vooral veel vitamine e, fosfor, magnesium, ijzer en koper. Gebruik ze bijvoorbeeld door brood, koekjes of strooi ze over een salade.

Haveroutrepen met blauwe bessenHeb jij deze havermoutrepen met blauwe bessen gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *