Havermoutrepen banaan-pindakaas

Voor 8 repen

– 150 gram havermout
– 70 gram pindakaas
– 1 banaan
– 2 eetlepels lijnzaad
– Zonnebloempitten

– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Prak de banaan fijn met een vork.
– Meng de banaan met de havermout, pindakaas en lijnzaad.
– Bekleed een cakevorm met bakpapier.
– Doe het mengsel in de vorm en druk goed aan.
– Verdeel wat zonnebloempitten over het mengsel, en druk ze licht aan.
– Zet de cakevorm voor 30 minuten in de oven.
– Laat het afkoelen, en snijd het vervolgens in 8 repen.

De repen zijn ook heel goed in te vriezen.

Smakelijk eten!

Weetje: Havermout is goedkoop, gezond en veelzijdig te gebruiken. Havermout is een goede bron van oplosbare vezels. Tevens is het rijk aan eiwitten, vitamines, mineralen en antioxidanten. Havermout bestaat uit meervoudige koolhydraten. Meervoudige koolhydraten worden langzaam in je lichaam omgezet in energie, wat zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel.

Havermoutrepen

Heb jij deze havermoutrepen banaan-pindakaas gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *