Havermoutpap ‘framboos’

Ontbijt voor 1 persoon

– 200 ml lactosevrije melk/plantaardige melk
– 50 gram havermout
– Stuk of 15 frambozen
– 1 eetlepel kokosrasp
– Paar amandelen en hazelnoten

– Breng in een pannetje 200 ml melk en 10 frambozen aan de kook.
– Voeg als de melk kookt 50 gram havemout toe en blijf dit voor een paar minuutjes roeren, totdat het de gewenste dikte heeft.
– Voeg 1 eetlepel kokosrasp toe en roer goed door.
– Doe de havermoutpap in een kom/bord.
– Snijd de amandelen en hazelnoten een keer door.
– Rooster in een pannetje de amandelen en hazelnoten (zonder toevoeging van boter/olie).
– Strooi de geroosterde noten over de havermoutpap en garneer met de overige frambozen.

Smakelijk eten!

Weetje: Frambozen bevatten unieke antioxidanten. Ze bevatten ook veel vitamine C, dit heb je nodig voor een goede weerstand en voldoende energie. Frambozen zijn tevens een bron van foliumzuur (vitamine B11) en is echt onmisbaar voor je lichaam. Foliumzuur helpt bij de aanmaak van rode bloedcellen in het beenmerg.

Havermoutpap

Heb jij deze havermoutpap met frambozen gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *