Havermoutpap ´kruidnoten´

Ontbijt voor 1 persoon

– 200 ml lactosevrije melk/plantaardige melk
– 50 gram havermout
– Stuk of 11 glutenvrije en lactosevrije kruidnoten
– 1 eetlepel lijnzaad
– Cacaonibs

– Breng in een pannetje 200 ml melk aan de kook.
– Voeg als de melk kookt 50 gram havemout toe en blijf dit voor een paar minuutjes roeren, totdat het de gewenste dikte heeft.
– Vermaal in een keukenmachine 6 kruidnoten.
– Voeg 1 eetlepel lijnzaad en de vermalen kruidnoten toe aan de havermoutpap en roer goed door.
– Doe de havermoutpap in een kom/bord.
– Verdeel er nog wat kruidnoten en cacaonibs over.

Smakelijk eten!

Weetje: Kruidnoten worden vaak voor en tijdens het Sinterklaasfeest gegeten. Er zijn pepernoten en kruidnoten, maar veel mensen zeggen tegen beide pepernoten. Kruidnoten zijn kleine, brosse koekjes gemaakt met speculaaskruiden. En pepernoten worden gemaakt van taai-taai deeg met daaraan toegevoegd anijs. De oorsprong van de pepernoot gaat terug tot de 16e eeuw. In de 18e eeuw kreeg de pepernoot (kruidnoot) zijn huidige vorm en smaak. Vanaf dat moment werden er kruiden als peper, nootmuskaat, kaneel, gember en kruidnagel aan toegevoegd, deze namen de zeelieden mee uit het Verre Oosten.

Havermoutpap-kruidnoten

Heb jij deze havermoutpap met kruidnoten gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *