Havermout-kwark pizza Prosciutto

Pizzabodem voor 1 grote bakplaat

– 225 gram havermout
– 240 gram lactosevrije kwark
– 5 eieren
– Provençaalse kruiden

– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Weeg de havermout af en vermaal het tot meel in een keukenmachine.
– Doe de lactosevrije kwark, de eieren en de Provençaalse kruiden bij het meel en roer goed door elkaar.
– Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel het mengsel over de plaat.
– Bak de bodem ongeveer 20 minuten.

Topping
– Pakje tomatensaus
– Provençaalse kruiden
– Aantal cherrytomaten
– Beetje geraspte kaas
– Parmaham
– Rucola
– Italian flakes (kaasvlokken)
– Balsamico azijn

– Roer door een pakje tomatensaus wat Provençaalse kruiden en snijd een aantal cherrytomaten in plakjes.
– Haal de pizza uit de oven.
– Besmeer de bodem met de tomatensaus. Strooi er wat geraspte kaas over en verdeel de in plakjes gesneden cherrytomaten over de pizza.
– Doe de pizza daarna nog zo’n 10 minuten in de oven.
– Beleg de pizza daarna met plakken parmaham, rucola, Italian flakes en een beetje balsamico azijn.

Smakelijk eten!

Weetje: De oorsprong van de pizza ligt in het Middellandse zeegebied en is van oorsprong een gerecht voor arme mensen.

Havermout-kwark pizza Prosciutto

Heb jij deze havermout-kwark pizza prosciutto gemaakt? Laat het hieronder weten bij de reacties. Wil je jouw eigen creatie tonen? gebruik dan de #gevoeligebuikrecepten of tag mij @gevoelige_buik_recepten op Instagram. Of laat een berichtje achter op de pagina gevoelige buik recepten op Facebook.


4 thoughts on “Havermout-kwark pizza Prosciutto”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *